Kilpailuluokat

Suomessa on kilpailtu vuosikymmeniä pääasiassa Eurooppalaisen pienoisveneilyn kattojärjestön Navigan kilpailu- ja rakennesääntöjen mukaisilla veneillä.
Veneluokkien ja tätä kautta osallistujien lukumäärä on vuosien saatossa kasvanut jo sellaisiin mittasuhteisiin, että eri luokkien samanaikaisia  MM-kilpailuja eri luokissa ei ole pidetty vuosiin.

Suomen pienoisveneliitto SPVL on ollut Navigan jäsen vuosina 1970-2015

Vuonna 2015 lopetimme vuosimaksut Navigaan ja liityimme uuteen maailmanlaajuiseen kattojärjestöön IMBRA:an. Ajettavat venetyypit ja moottoriluokat ovat hyvin samankaltaiset kuin aiemmin Navigan luokissa. IMBRAn luokkia on tällä hetkellä kolme:

Endurance (FSR-V), Offshore (FSR-O) ja Hydro (FSR-H). Suluissa Navigan vastaava veneluokka.

Moottorikoot nitromoottoreille 3,5, 7,5, 15 ccm. 27ccm moottorit ovat kipinäsytytyksellä varustettuja  bensiinimoottoreita.

Alla olevissa linkeissä on hieman tarkemmin selvitetty eri veneiden eroavaisuuksia, mukana on edelleen myös Navigan veneluokkia, jotka poikkeavat IMBRA:n vene- ja kilpailutyypeistä.

Navigan veneluokissa on mukana myös eri sähkövene variaatioita, joiden suosio on toden näköisesti kovassa nousussa sekä meillä että myös muualla Euroopassa.

Klikkaamalla veneluokan otsikkoa pääset tutustumaan kyseiseen luokkaan hieman tarkemmin.

 

 

F 1 nopeusveneluokat
F 3 taito- ja nopeusveneluokat
ECO luokat
Mono ja Hydroluokat
FSR E28 luokka
A/B luokat
FSR H luokat
FSR V luokat
FSR O luokka
FSR O Zenoah
OTA luokka