IMBRAn luokka Endurance,  teknisesti sama kuin Navigan FSR V luokat

Kilpailijoiden lukumäärän perusteella FSR V on Navigan ja Endurance myös IMBRAn suurin polttomoottoriveneluokka. Jostakin syystä näiden luokkien suosio on Suomessa hiipunut ja 2017 kauden jälkeen ei ole ajettu yhtään Endurance tyyppistä kilpailua.

Kilpailun kesto on 20 tai 30 minuuttia. Radalla voi olla yhtäaikaisesti enintään 12 venettä. Poijuilla merkitty M-kirjaimen muotoinen rata kierretään vastapäivään.
Kilpailun lähtö tapahtuu laiturilta, kun lähtömerkki on annettu saa moottorit käynnistää ja veneen laskea radalle.
Erän aikana sammunut vene voidaan kilpailijan omasta tai kilpailun järjestäjän toimesta noutaa lähtölaiturille ja uudelleen käynnistyksen jälkeen päästää jatkamaan kilpailua.

Moottorien kuutiotilavuuden ja tyypin mukaisesti veneet jaetaan neljään luokkaan:

Luokka 3,5, polttomoottori tilavuudeltaan max. 3,5 ccm. Veneen malli ja muoto on vapaa, kuitenkin potkurin on oltava ns. uppopotkuri eli se on sijoitettu veneen alle. Myös peräsin on veneen alla.
Polttoaine on vapaa metanolipohjainen polttoaine.
Lisäpotkua antamaan käytetään 10- 30% nitrometaania. Voiteluöljynä käytetään yleensä synteettistä metanoliin sekoittuvaa 2-tahti öljyä, risiiniöljyä tai näiden seosta.

Luokka 7,5, polttomoottori 3,51-7,5 ccm. Muuten sama kuin edellä

Luokka 15, polttomoottori 7,51- 15 ccm . Muuten sama kuin edellä

Luokka 27, polttomoottori 15,1- 27 ccm . kipinäsytytyksellä varustettu polttomoottori, polttoaineena bensiini. Veneen muu rakenne sama kuin edellä.

Navigan luokka FSR V 35, polttomoottori 27,1- 35 ccm . kipinäsytytyksellä varustettu polttomoottori, polttoaineena bensiini. Veneen muu rakenne sama kuin edellä.
Suomessa käytetään bensiininä nk. Green pienkone bensiiniä.

Kaikissa luokissa ajaja, mekaanikko ja vene muodostavat joukkueen. Mekaanikko avustaa moottorin käynnistyksessä ja toimii erän aikana kuljettajan apuna kertoen tilanteista radalla, varoittaen sammuneista veneistä jne.