Sähkökäyttöiset Mono ja Hydro veneet

Mono eli yksirunkoveneet (Offshore):

Mini MONO, runkotyyppi yleensä syvä-V, tai loivempi semi-V, pohja on usein varustettu yhdellä tai kahdella portaalla. Vapaa tyyppinen sähkömoottori (t), yleisimmin nykyään brushless- tyyppinen sisä tai ulkopyörijä. Moottorissa ja säätimessä vesijäähdytys. Potkuri- ja peräsinripustus on asennettava peräpeilin ulkopuolelle, eli veneessä on ns. pintapotkuri. Veneen maksimipituus 450mm ja minimipaino 450g. Akun (yleensä Lipo) kennomäärä 2-3S ja kapasiteetti max. 20Wh.

MONO 1, vapaa sähkömoottori (t). Perusrakenne samoin kuin Mini Monossa. Veneen pituus vapaa. Yleensä 550-680mm. Akun kennomäärä 2-3S, kapasiteetti max 58Wh (esim. 3s 5200 mAh)

MONO 2, vapaa sähkömoottori(t) rakenne sama kuin MONO 1. Pituus yleensä 650-800mm. Akun kennomäärä 4-6S, kapasiteetti max 116Wh. Eli akku voi olla esim. 5S 6200mAh.

Monoveneet on useimmiten varustettu veneen pituus suuntaan rakennetulla ns. oikaisukammiolla, joka veneen kaatuessa täyttyy vedellä ja kääntää veneen automaattisesti oikeinpäin. Veneen kisa voi jatkua vain muutaman sekunnin pysähdyksen jälkeen normaalisti.

Kaikissa MONO luokissa ajoaika 6 min. Max 8 kilpailijaa/ venettä / erä.

Hydro eli monirunkoveneet

Mini HYDRO on runkomalliltaan erillisillä ponttooneilla varustettu ns. outrigger. Veneen maksimipituus on 450mm. Meillä kansallisesti keskirungon maks. pituus on 500mm. Perusvarusteet, moottori, nopeudensäädin, akut ja potkuri/ peräsinjärjestelmät ovat samat tai saman kaltaiset kuin luokassa Mini MONO.

HYDRO 1 Perusrakenne sama kuin Mini Hydro. Rungon pituus vapaa, yleensä n.600-700mm. Perusvarusteet, moottori, säädin, akut, potkuri-peräsinjärjestelmät kuten MONO 1.

HYDRO 2 on rakenteiltaan kuten suurennettu HYDRO 1, rungon/veneen pituus n.650-900mm. Perustekniikka kuten MONO 2.

Sähkö Mono ja Hydro luokkien lähtö tapahtuu laiturilta ratakuvion mukaisesti viistosti poikki radan ja oikean päädyn ympäri. Rataa kierretään myötäpäivään. Sammuneita tai kaatuneita veneitä ei saa eikä voi noutaa erän aikana.

Hydroluokissakin ajoaika on 6 minuuttia ja erässä on samanaikaisesti enintään 8 venettä.

Vain nopeusennätys tarkoitukseen rakennetulla sähköhydrolla on ajettu (v.2018)radio- ohjattujen pienoisveneiden nopeusennätys: yli 315 km/ !

Kansallinen sähköhydroluokka

EH28 säännöt

 

Veneen määritelmä

Veneen tyyppi hydro-tyyppinen yleensä outrigger. Keskirungon pituus maksimissaan 500mm, ohjaus- tai vetolaitteistoa ei lasketa rungon pituuteen.


Voimansiirto, ohjaus ja akusto

Moottori sähkökäyttöinen, tyyppi ja koko vapaa. Moottorin koko ja kierrosluku on vapaa. Vetoakseli tulee yltää vähintään keskirungon perän tasalle. Ohjauslaitteisto sijoitettava veneen perään. Akuston teho maksimissaan 40Wh, jännite ja kennomäärä vapaa.


Veneen merkinnät ja kilpailunumerot

Vene tulee olla selkeästi havaittavissa väritykseltään. Veneessä tulee olla kiinnityspaikka kilpailunumerolle. Kilpailunumero tulee näkyä selkeästi tuomaristolle ja numeron tulee olla vaihdettavissa tai korjattavissa, mikäli se vaurioituu. Kilpailunumerot määräytyvät edellisen vuoden SM-sijoitusten perusteella. Uusille kilpailijoille annetaan numerot ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Numerot pysyvät samana koko kauden. Numerolapun koko tulee olla vähintään leveys 6 cm ja korkeus 8 cm. Numeron korkeus vähintään 5 cm.


Kilpailu säännöt

Rata

Jos mahdollista rata tulee olla ovaali. Ovaalin suoran pituus on 60m. Raadan syvyys 20m ja radan päätyjen säde 10m. Radan kokonaispituus on 80m. Maalilinja tulee sijoittua keskelle etusuoraa, siten että linjan ylitys on tuomaristolle helposti nähtävissä. Radan kiertosuunta on myötäpäivään.


Kilpailun kulku

Kilpailussa ajetaan 4 erää, joista lasketaan pisteitä. Kilpailun voittaa se jolla on eniten yhteenlaskettuja pisteitä. Erän kesto on lämmittelyaika 2,5min, sekä 6 kierrosta. Kokonaispituus erälle on lämmittelyaika 2,5min sekä kunnes viimeinen kilpailija on saanut 6 kierrosta tai aikaa on kulunut 6 min.

Kilpailu alkaa lämmittelyajalla, jolloin on mahdollista laskea vene radalle. Veneiden tulee olla vedessä viimeistään 15 sekuntia ennen lähtöä vedessä ja kierrettävä rata kertaalleen. Kilpailu käynnistyy kun lämmitysaika on kulunut loppuun ja varsinainen erän aika on lähtenyt käyntiin ja ilmoitetaan äänimerkillä tai kuulutuksella. Veneen lähtö hyväksytään mikäli maalilinja ylittyy kun erän aika on lähtenyt käyntiin. Mikäli vene ylittää ennen erän aikaa, tulee veneen kiertää rata kokonaisuudessa ennen uuden lähdön hyväksyntää. Tuomaristo ilmoittaa hyväksytyt lähdöt. Erän voittaa se jolle kertyy ensimmäisenä 6 kierrosta. Mikäli vene sammuu kesken kilpailun, niin sammuneet veneet noudetaan vasta erän päätyttyä. Erien välillä pidetään 10min huoltotauko, jonka aika alkaa kun kaikki veneet ovat saapuneet laiturille.


Pistelasku

Erien pistelasku 1. 400 p. 2. 300 p. 3. 225 p. 4. 169 p. 5. 127 p. 6. 95 p. 7.71 p. 8. 53 p. Lähtöpisteet 25 p. Kilpailun maksimi pisteet 1600 pistettä.

Osakilpailun pisteet 1. 9p. 2. 7p. 3. 6p. 4. 5p. 5. 4p. 6. 3p. 7. 2p. 8. 1p. SM-sijoitukset määräytyvät osakilpailupisteiden summan mukaan.