FSR-O Zenoah

FSR-O Zenoah on kansallinen radio-ohjattava pienoisveneluokka, jossa FSR-O 27 luokkaa vastaavat veneet pyritään saamaan moottoritekniikan osalta mahdollisimman tasaväkisiksi, hinnaltaan edulliseksi ja samanarvoisiksi kaikille kilpailijoille.
Veneen rakennesäännöt ovat samat kuin FSR-O luokissa. Eli käytännössä pintapotkurilla varustettu syvä-V tai katti, ts. venetyypit ja rungot joita nykyisin on ajettu eri asteisiin viritetyillä Zenoah, Quickdraw tai CY moottoreilla.
Näillä säännöillä pyritään rajaamaan kaikki mahdolliset moottoriin tehtävät muutokset ja viritykset niin, että käytännössä tehdastoimituksen mukaisella vakiomoottorilla voisivat kaikki halukkaat osallistua ja menestyä kilpailuissa tasapuolisesti.
Säännön henki on se, että kaikki muutokset jotka tähtäävät moottorin suorituskyvyn ja/tai sen ominaisuuksien tai kestävyyden parantamiseen on kielletty. Moottorissa käytettävien varaosien on oltava kyseisen moottorivalmistajan alkuperäisosia. Erimerkkisten moottoreiden osia ei saa sekoittaa tai käyttää ristiin ( esim. CY:n mäntä Zenoah:iin) Sallitut poikkeukset on mainittu säännöissä.

1. Hyväksytyt moottorimallit

Zenoah 230 PUM/ 260 PUM jotka on tehdasrakenteisesti suunniteltu ja varusteltu venekäyttöön. Kuutiotilavuus enintään 27 ccm

2. Kaasutin

Moottorin kaasutin on oltava moottorin mukana toimitettava vakiokaasutin, jonka kurkkua ja suuttimia ei saa muuttaa.
Jos alkuperäinen kaasutin on varustettu rikastimella, voidaan rikastinläppä ja sen akseli poistaa. Kaikki muut kaasuttimeen tehtävät tekniset muutokset ja työstöt on kielletty. Kaasuttimen eristekappale, samoin kuin kaasuttajan tiivisteet on oltava tehtaan vakio- osia.

3. Pakoputkisto

Moottori on varustettava tehokkaalla äänenvaimennuksella. Kaikki erityyppiset ns. tehopillit ovat sallittuja. Moottorin ja pakoputken liitäntälaippa ja liitäntäputki, (adapteri) on vapaa. Liitäntälaippa voidaan varustaa vesijäähdytyksellä. Moottorin ja adapterilaipan välinen tiiviste voi olla alkuperäistä kestävämpää materiaalia, esim. kuparitiiviste.
Tehopilleissä on aina oltava tehokas äänenvaimennus.

4. Kytkin ja akseliliitäntä

Moottori voidaan varustaa tehdasvalmisteisella ( Zenoah ) keskipakokytkimellä. Akselin nivel ja/tai vaijeriakselin liitäntä moottoriin on vapaa. Vauhtipyörän käyttö on kielletty.
Akselin liitäntäkappale voi suurimmalta halkaisijaltaan olla 35 mm. Halkaisijaltaan suurempi liitäntä katsotaan vauhtipyöräksi.

5. Sylinteri, mäntä ja männänrengas

Sylinterin, männän ja sen renkaan on oltava tehtaan vakiotuotantoa. Kaikki muutokset sylinterissä, työstämiset, porttien avartamiset, männän, tai männäntapin keventämiset ovat kiellettyjä. Sylinterilohkon ja kampikammion välistä tiivisteen paksuutta ei saa vaihtaa. Jos tiivisteinä käytetään esim. kuparitiivistettä on sen paksuuden oltava sama kuin alkuperäisen tiivisteen. Moottorin kokoonpanossa saa käyttää tiivisteliimoja.

6. Sytytyslaitteet

Sytytystulppa on tyypiltään ja merkiltään vapaa. Muut sytytyslaitteet ja niiden johdotukset on oltava tehtaan vakiotuotantoa. Zenoah moottoreissa harmaan korkeajännitepuolan paikan voi muuttaa. Puolan kiinnitystä varten voidaan sopivaan paikkaan lisätä erillinen kiinnitysteline.

7. Kampikammio ja kampiakseli

Kampiakselin on oltava kyseisen moottorin valmistajan tuotantoa. Kampiakselia ei saa työstää eikä muotoilla. Kiertokangen yläpään laakerin voi vaihtaa eri valmistajan vastaavaan laakeriin. Kampiakselin kuulalaakerit ja öljytiivisteet voi vaihtaa eri valmistajan vastaaviin laakereihin tai tiivisteisiin.

8. Jäähdytysjärjestelmä

Moottoreissa on käytettävä niiden vakio jäähdytyskansivaippoja. Vaipan vesi-/sisä-tilavuutta tai vesinippojen määrää tai reiän halkaisijaa ei saa muuttaa. Vaipan ulkopintaan sallitaan työstöt tai kuvioinnit, jotka vaikuttavat ainoastaan vaipan ja moottorin ulkonäköön