ECO luokat

30 metrin perus kolmioradalla ajetaan myös ECO luokissa.

ECO veneet ovat pieniä ja nopeita sähköveneitä, jotka rakenteeltaan ja ajotavoiltaan muistuttavat polttomoottoriluokkien FSR-V veneitä. Potkuri ja peräsin on sijoitettu kokonaan veneen alle.    ECO luokkia on kolme:

ECO jossa vapaatyyppinen sähkömoottori, akkutyyppi Lipo tai LiFePo max kapasiteetti 58Wh. Ajoaika 6 minuuttia. Radalla samanaikaisesti maksimissaan 8 venettä. Rataa kierretään vastapäivään. Lähtö laiturilta kaavion mukaisesti suoraan yläpoijulle ja sen jälkeen ratakuvion mukaisesti. Eniten kierroksia 6 minuutin aikana ajanut on kyseisen erän/kilpailun voittaja.

Mini ECO, vapaa sähkömoottori, vapaa akkutyyppi max kapasiteetti 20Wh. Veneen maksimi pituus on 430mm ja minimipaino 450g. Ajoaika samoin kuin edellä ECO luokassa 6 minuuttia, radalla samanaikaisesti enintään 8 venettä.

ECO Team ja Mini ECO Team luokat eivät varsinaisesti ole eri veneluokkia, vaan kilpailumuoto. Veneet samat kuin ECO luokissa edellä.
Vähintään 2 tai 3 kuljettajan ja veneen muodostama joukkue ajaa omaa venettään kuin viestikilpailuna. Joukkueesta vain yksi vene on kerrallaan radalla. Toinen vene/ veneet ovat tarpeellisella huolto- ja lataustauolla.
Yhteisajoaika 18 minuuttia. Sammuneita tai kaatuneita veneitä ei saa noutaa radalta erän aikana.

Useimmat ECO veneet ovat rakenteeltaan sellaisia, että veneen kaatuessa se oikaisee itsensä oikeinpäin ja matka voi jatkua.

 

ECO rata